Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Pokoli lett a vége, de a Real Madrid győzött Valenciában

2011. november 19. - kirchner

A Primera División listavezetőjére, a Real Madridra rangadó várt: a királyiak a Valenciával játszottak, mégpedig idegenben. A gólgazdag, kitűnő mérkőzésen a madridi gárda 3–2-re megverte egyik legerősebb üldözőjét.

 

Mesut Özil (középen) nagy munkában

Nem mondhatni, hogy elbizakodottan várta volna a találkozót José Mourinho, a listavezető Real Madrid mestere, hiszen hiányzott keretéből sérülés miatt Kaká, Ricardo Carvalho, Fábio Coentrao és Ángel Di María is, másrészt félelmeit hűen tükrözi a középpályán harcba dobott Sami Khedira, Xabi Alonso, Lassana Diarra gyűjtögető-harcoló trió. A hazaiak egyik nagy hiányzója éppen a Realtól megszerzett Sergio Canales volt, de az argentin kisfőnök, Éver Banega is kihagyta ezt a rangadót.

A hazaiak nem kezdték megilletődötten a találkozót, Tino Costa a 20. másodpercben bombázott nem is sokkal a bal felső mellé. A tizedik percre feléledt a Real, és két helyzetet is kialakított, ám Khedira hét méterről eltörte a labdát, Karim Benzema pedig, ha nem is sokkal, de célt tévesztett 16-ról.

A 20. percben vezetést szerzett a Real: Xabi Alonso végzett el szemfülesen és atomidő-pontossággal egy szabadrúgást, Karim Benzema pedig a tökéletes labdaátvételt egy pontos lövéssel koronázta meg: 0–1.

A Real az előny birtokában visszavonult saját térfelére az első félidő hátralévő részében, és magabiztosan védekezett, valamint gyors kontrákkal operált. Az egyik ilyen során Ronaldo már csak a kapussal állt szemközt, de nem tudta elrúgni a labdát Diego Alves mellett.

A második játékrészre úgy jött ki a Valencia, hogy azonnal „felfalja” a Realt, azaz rohamos támadásokkal próbálta kicsikarni az egyenlítő gólt. Igyekezetük azonban csak veszélyes beadásokban testesült meg, de a madridiakat elkeseredett védekezésre kényszerítették, ezt jelezték a szépen hulló sárgák és az egyre gyakoribbá váló dulakodások. Mindez a vendégek malmára hajtotta a vizet, és erősen csökkentette a rangadó élvezeti értékét.

Aztán megmutatták a játékosok, hogy mégiscsak a futball a szakmájuk: előbb Mesut Özil szögletét Sergio Ramos fejelte a hazai kapuba (0–2); de villámgyorsan érkezett a válasz egy hálóba vágódó Roberto Soldado-lövés képében (1–2). Ugyanő a 83. percben megszerezte második találatát is egy újabb Pablo Hernández-féle előkészítés után, de ezzel is csak 2–3 lett, mert kapusa hatalmas hibáját Cristiano Ronaldo nem sokkal korábban nem hagyta kihasználatlanul. 

A vége pokolian izgalmasra sikeredett, de az állás már nem változott, így három ponttal térhetett haza a Real. 

PRIMERA DIVISIÓN
13. FORDULÓ
VALENCIA–REAL MADRID 2–3 (Soldado 75., 83.  ill. Benzema 20., Ramos 72., C. Ronaldo 79.)

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr963456480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása