Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Barcelona: José Mourinho talán a világ legjobb edzője - Guardiola

2011. november 11. - kirchner

A spanyol Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, Pep Guardiola örül edzői sikersorozatának, és miközben a szezon végén távozni szeretne a Camp Nouból, nagy ellenlábasát, a portugál José Mourinhót dicsérte.

Josep Guardiola és a nagy rivális, José Mourinho

Bár a kilencvenes években középpályásként játszó Guardiola – elmondása szerint – élvezte a futballt, kiemelte: egy jó edző nem biztos, hogy a pályáról érkezik. „Igaz, hogy a futballöltözőben eltöltött időszakból profitálhat egy tréner, de ahhoz, hogy jó edző váljon valakiből, nem feltétlenül szükséges a játékostapasztalat" – idézi az as.com. A spanyol hozzátette, hogy „madridi megfelelője”, José Mourinho talán a világ legjobb edzője.

„Ilyen az élet: nekem nem voltak különösebb fizikai adottságaim, ezért más képességekre kellett hagyatkoznom, és ezeket fejlesztettem. Azután volt egy pillanat, amikor rájöttem, hogy játékosként már nem tudok többet kiadni magamból. Elfáradtam, és tudom, hogy edzőként ugyanez a sors vár rám. Eljön a nap, amikor elfáradok, és abbahagyom.”

Guardiola korábban többször is hangsúlyozta, hogy hamarosan távozik a Camp Nouból – az év elején kisebb huzavona után is csak egy évvel hosszabbította meg papíron júniusban kifutó szerződését –, és ezúttal is megjegyezte: „Remélem, hogy eljön ez a nap, mert nem akarok azoknak az edzőknek a sorsára jutni, akiket egy rossz sorozat miatt eltávolítanak, mielőtt még önszántukból távozhatnának. Mindig jobb sikerszériában távozni.”

A negyvenéves Pep Guardiola 2008-ban vette át a katalánok irányítását, és tizenkét hazai- és nemzetközi trófeával három év alatt ő lett a klub történetének legeredményesebb trénere.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr163396266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása