Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

A Sevillának kevés hiányzott, hogy pontot raboljon Barcelonából

2013. szeptember 14. - kirchner

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Barcelona roppant izgalmas meccsen 3–2-re legyőzte a Sevillát.
barca640.jpg

Az utóbbi években látott Sevilla –, amely gyakorta meg tudta szorongatni a Barcelonát egy-egy mérkőzésen – már a múlté, a nyáron két kulcsjátékos is távozott Jesús Navas és Álvaro Negredo személyében, így nem meglepő, hogy három fordulót követően még nyeretlen volt Unai Emery együttese. A szakember azonban nem egyszer szerepelt már a Barcelona ellen aktuális csapatával, így az sem volt meglepő, hogy a katalánoknak nem volt könnyű helyzeteket kialakítani. A sevillaiak erejét viszont a védekezés nagyban felemésztette, így a támadások elvétve fejeződtek be lövéssel.

A Barca szempontjából nem kezdődött jól a találkozó: Jordi Albát sérülés miatt már a 14. percben le kellett cserélni. A helyére beküldött Adriano húsz perccel később gólpasszal jelentkezett: a bal szélről mesterien kanyarította be a labdát a hosszúra, ahol honfitársa, Daniel Alves fejelt az egyébként jól védő Beto kapujába. Érdekesség, Adriano és Alves is a Sevillától igazolt a Barcelonához annak idején. 1–0

A Camp Nouban ezúttal 76 765 néző látogatott ki, hogy az egyaránt a kezdőcsapatban helyet kapó Neymart és Lionel Messit is megcsodálhassa. A két dél-amerikai sztár olykor-olykor varázsolt is, a publikum legnagyobb örömére. A tudósítások szerint a közönség általában csak a két klasszis megmozdulásainál emelte fel a hangját, a megszokotthoz képest visszafogottabb volt.

A Santostól érkezett brazilnak amúgy akár jó előjel is lehetett volna a Sevilla. A szintén brazil Ronaldinho a Sevilla ellen szerezte meg első bajnoki gólját a Barca játékosaként.

A fordulás után majdnem jött a hidegzuhany a katalánoknak! Cala egy szöglet után gyönyörűen csúsztatta a labdát a rosszul helyezkedő Víctor Valdés kapujába, ám Muniz Fernández játékvezető nem adta meg a találatot – a visszajátszások alapján sem tudni, miért. Ez nagy felháborodást váltott ki a sevillaiak körében, Cala maga például sárgát is kapott reklamálásért.

A szempillantás alatt paprikás hangulatúvá váló meccs következő perceiben mindkét fél nagy iramban támadott – felváltva.

Aztán a 74. percben beállt Cesc Fabregas a derekát fájlaló Andrés Iniesta helyett, s szinte első említésre méltó megmozdulásából hatalmas labdát adott Neymarnak a bal szélre, a brazil egy érintőből centerezett, Messinek pedig csak az üres kapuba kellett helyeznie az ötösről. Mintaszerű Barca-támadás volt. 2–0

Messi pályafutása során ez volt a tizenhatodik gól, amit a Sevillának lőtt, csak az Atlético és a Real Madrid ellen szerzett ennél többet (20, 18).

Erre viszont hamar tudott válaszolni a Sevilla! Vitolo balról szépen tolta befelé a labdát, lekészítette Rakiticnek, aki jobbal szép góllal adta vissza a reményt a Sevillának. 2–1

A hajrában Beto óriási védésekkel tartotta a lelket övéiben, a túloldalon meg nagy helyzetek sora maradt ki.

Aztán jött a 90. perc és egy újabb Sevilla-szöglet, ezúttal a jobb oldalról. A jobbhátvéd Coke teljesen üresen maradt a hosszún, és jobbal gyönyörűen belsőzte a labdát a jobb alsóba! Egyenlített a Sevilla a Barca otthonában – 0–2-ről! 2–2

De nem volt vége... Másodpercekkel azután, hogy Marko Marin centikkel a kapufa mellé lőtt, az előre jelzett háromperces hosszabbítás után a 94. percben a katalánok Messi révén vezettek még egy támadást, Beto ismét nagyot védett az argentin próbálkozásánál, a kipattanót viszont Alexis Sánchez bevágta, így a Barca 3–2-re nyert, s továbbra is hibátlan a bajnokságban. A Sevilla óriási küzdött, tán azt mondhatni, megérdemelt volna egy pontot. 3–2

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr305642247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása