Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Spanyol válogatott - Kepa Arrizabalaga

2018. november 20. - kirchner

Kepa Arrizabalaga vagy egyszerűen csak Kepa (Ondarroa, 1994. október 3. –) spanyol válogatott labdarúgó, kapus, a Chelsea játékosa.

Kepa a Chelsea színeiben 2018-ban

Pályafutása

 

Klubcsapatban

 

Kepa Arrizabalaga Baszkföldön született Vizcayai tartomány Ondarroa nevű városában. Tíz éves korában, 2004-ben csatlakozott az Athletic Bilbao utánpótlásképző központjához. 2011-ben a spanyol negyedosztályú Baskonia csapatában mutatkozott be a felnőttek között.

 

  1. május 5-én a Getafe elleni 0-0-ra végződő La Liga-mérkőzésen a kispadon kapott helyet, de nem cserélték be. Ezt követően a téli alapozást végigcsinálta az első csapattal, majd 2013 januárjától a sérült Jon Ander Serantest helyettesítette a tartalékcsapatban, a Bilbao Athleticben. 2013. február 16-án debütált a másodosztályban, és kapott gól nélkül védte végig a Logroñés ellen 1-0-ra megnyert bajnokit. Áprilisban sport-sérvet szenvedett, így csak szeptemberben került újra bevethető állapotba.Visszatérése után rendszeresen védett a másodosztályban, de 2014 januárjában eltörte a lábközépcsontját és több hónapot hagyott ki. Az év márciusában a Getafe kölcsönvette volna, de végül, részben sérülése miatt, elálltak az üzlettől.

 

  1. Január 5 - én az Arrizabalagát júniusig a Segunda Divisionban szereplő Ponferradina vette kölcsön.2015. július 20-án újabb kölcsönszerződést írt alá, ezúttal a Real Valladolidhoz. Augusztus 22-én mutatkozott be az élvonalban, a Córdoba elleni 0-1-es vereség alkalmával. A szezonban mindössze három bajnokit hagyott ki, a bajnokságot 16. helyen befejező csapatának ő volt az első számú kapusa. Kölcsönszerződésének lejárta után eleinte harmadik kapus volt Gorka Iraizoz és Iago Herrerín mögött a Bilbaónál. Nevelőegyesületének első csapatában 2016. szeptember 11-én debütált a Deportivo de La Coruña elleni 1-0-s győztes bajnokin.

Chelsea

 

2018 nyarán a Chelsea kifizete érte a 80 millió eurós kivásárlási árát, így a világ legdrágább kapusa lett.

A válogatottban

 

Arrizabalaga 2012-ben tagja volt az Európa-bajnok spanyol U19-es korosztályos csapatnak. A torna során kezdőként minden találkozón ő védett, a Franciaország elleni elődöntőben a 3-3-as döntetlent követően a büntetőpárbajban két tizenegyest is hárított. Sérülése miatt maradt le a 2013-as U20-as világbajnokságról, ahol Rubén Yáñez helyettesítette. 2013. november 8-án mutatkozhatott be az U21-es válogatottban, ahol összesen 22 alkalommal lépett pályára.

 

  1. március 22-én hívták meg először a spanyol nagy válogatottba, Pepe Reina sérülése miatt. A bemutatkozására november 11-én került sor, amikor kezdőként végigvédte a Costa Rica ellen 5-0-ra megnyert barátságos találkozót

Sikerei, díjai

 

Spanyolország U19

 

    U19-es Európa-bajnok: 2012[16]

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr8314565564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása