Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Spanyol válogatott - Sergio Busquets

2018. december 29. - kirchner

Sergio Busquets vagy Sergio Busquets Burgos (Sabadell, 1988. július 16. –) spanyol labdarúgó, aki 2008-tól az FC Barcelona játékosa. Védekező középpályás poszton játszik. A klub korábbi játékosa, Carles Busquets fia, aki kapus volt az 1990-es évek környékén.

Sergio Busquets 2018-ban

Pályafutása


A kezdetek

2003-04-es szezonba Busquets csatlakozott FC Barcelona B ifjúsági csapatához. A 2006-07-es szezonban a Juvenil A-ban lőtt 7 gólt 26 mérkőzésben, ezzel fölhívta magára a figyelmet. 2007-08-ban, a FC Barcelona B új edzője, Josep Guardiola fölhívta a csapatba, és ezt meghálálta 2 góllal 23 mérkőzésen. A csapat végül megnyerte a bajnokságot, és feljutott a harmadik vonalba. A nagycsapatnál eközben Frank Rijkaard távozott a klubtól, és a megüresedett edzői posztra végül Josep Guardiola került. Fölhozta magával a tehetséges játékosait, így Busquetset is.


A Barcelonával
2008–2009

A 2008-09-es szezonban Busquets már a második fordulóban bemutatkozhatott, és mint később kiderült, Guardiola komolyan számol vele. A szezon elején a szurkolók elégedetlenek voltak, mert sokszor Yaya Touré helyett játszott, de később mind a ketten lehetőséghez jutottak. Busquets bebizonyította, hogy nem véletlenül került a nagycsapathoz. A Basel elleni Bajnokok Ligája meccsen kivette a részét az 5-0 arányú győzelemből, és megszerezte első gólját a Barcelonában. Kiváló teljesítményének köszönhetően játszhatott a Real Madrid ellen is. Aláírta új szerződését, ami év végén lejárt volna. Így most 2013 -ig szól. Bekerült Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány keretébe Anglia ellen, ám nem lépett pályára. Athletic Bilbao elleni csodálatos teljesítményét első bajnoki góljával tette még emlékezetesebbé. Mindeközben a válogatottban is bemutatkozhatott a Törökök ellen. A Bajnokok Ligája döntőjében a kezdők között kapott szerepet, mivel Toure a sérült és eltiltott védők miatt hátvédként szerepelt.
2009–2010
Az előszezonban – a tavalyi 28-as után – a 18-as mezszámmal szerepelt. Ez a szám korábban Gabriel Militóé volt, de ő már több mint egy éve sérült. Ebben az idényben már a 16-s mezszámmal szerepel.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr1114565508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása