Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Az Osasuna nem akar kiesni: legyőzte a Valenciát

2011. május 01. - kirchner

Hat mérkőzést rendeztek vasárnap a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában. A nemzetközi kupaindulásért küzdő csapatok közül győzött a Sevilla és a Villarreal, kikapott viszont a harmadik Valencia. Egyre élesedik a csata a kiesés elől menekülő csapatok között: az Osasuna legyőzte a Valenciát, ezzel megelőzte a Villarrealtól vereséget szenvedő Getafét. Győzött továbbá a Málaga és a Racing is.

 A Getafénak sokba kerülhet még a Villarreal elleni vereség

ALMERÍA–SEVILLA 0–1

A Sevilla behúzta a kötelezőt a másodosztály felé egyre erősebben sodród ligautolsó Almería otthonában, ezzel újabb lépést téve a nemzetközi kupaszereplés felé. A találkozó egyetlen gólja az 58. percben született, ekkor egy bal oldali beadást követően Diego Alves rosszul jött ki kapujából, így Renato zavartalanul fejelhetett az üres kapuba.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a hazaiaktól az 52. percben kiállították MIchael Jakobsent.

LEVANTE–SPORTING 0–0

A tabella kilenc és (a forduló előtt) tizenegyedik helyén tanyázó Levante, illetve Sporting a világért sem akart a másiknak kellemetlenséget okozni, így testvériesen megosztoztak a pontokon. A spanyol lapok szerint a találkozó igazi vesztesei a helyszínre látogató nézők, akik fizettek azért, hogy egy gyenge színvonalú, gól nélküli döntetlent lássanak Valenciában.

Egyik csapatot sem fenyegeti jelen állás szerint a kiesés veszélye (bár a kilencedik Levante és a már kieső helyen álló Osasuna között csupán hét pont a különbség), de valószínűleg attól sem kell tartaniuk, hogy a következő idényben esetleg Spanyolországon kívül is szerepelniük kell, így valahol érthető a motiváció hiánya.

RACING–MALLORCA 2–0

A Racing is beállt a kiesés elől rohamosan menekülő csapatok, így a Zaragoza, a Real Sociedad és Málaga sorába. Az északi együttest Markus Rosenberg juttatta előnyhöz a 14. percben, majd a túloldalon Iván Ramis büntetőt hibázott. Kennedy Bakircioglu még az első félidő vége előtt eldöntötte a három pont sorsát egy bivalyerős szabadrúgásgóllal.

MÁLAGA–HÉRCULES 3–1

Gyors gólváltással üdvözölték egymást a csapatok Málagában: a vendégek Nelson Valdez fejesével szereztek vezetést már a harmadik minutumban, majd egy perccel később Júlio Baptista stílusosan szintén fejjel volt eredményes. Úgy tűnt ezen a mérkőzésen tényleg minden fejben dől el, hiszen a hajrában José Rondón és Júlio Baptista is egy-egy fejesgóllal örvendeztette meg a hazai publikumot, beállítva ezzel a 3–1-es végeredményt.

A vendégektől Matías Fritzler két perc alatt két sárgát gyűjtött be, így a 65. percben megfogyatkozott a továbbra is az utolsó előtti pozíciót elfoglaló Hércules.

VILLARREAL–GETAFE 2–1

Bár más-más célokért küzd a Villarreal és a Getafe ebben a szezonban, a három pont megszerzése mindkét gárdának létfontosságú volt azok elérésében. Ennek megfelelően nagy küzdelmet és sok izgalmat eredményezett a madridi alakulat Villarrealba látogatása.

A Getafe ugyan fél óra elteltével megszerezte a vezetést – Pedro Ríos hatalmas gólt lőtt ballal tizenhat méterről –, a „sárga tengeralattjáró" a második félidőben a felszínre emelkedett és fordítani tudott. Előbb Cani lőtt okosan távolról a jobb alsóba egy legurított szabadrúgást követően, majd Marco Rubén szép cselei után Giuseppe Rossi volt eredményes fejjel.

A Villarreal tehát mindhárom pontot otthon tartotta, így biztosabbá téve BL-indulást érő negyedik helyét a tabellán, míg a Getafe – az Osasuna győzelmének köszönhetően – a kieső zónából vághat neki a 35. fordulónak.

OSASUNA–VALENCIA 1–0

A szombaton megsérülő Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna nem halaszthatta el a Getafe veresége által kínálkozó lehetőséget – vagyis ellépni a kieső pozíciókból – még akkor sem, ha az ellenfél a bronzéremre hajazó Valencia volt.

A hazai csapat összességében több hajlandóságot mutatott a támadásra, így megérdemeltnek mondható az egygólos győzelem, amit Álvaro Cejudo 56. percben szerzett megpattanó lövésének köszönhetnek. Az Osasuna ezzel egy kis időre biztosan fellélegezhet, míg a Valencia jobban teszi, ha szemmel a tartja a tőle három ponttal elmaradó Villarrealt – már, ha a játékosok valóban bronzéremmel a nyakukban akarnak nyári szünetre vonulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr542870745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása