Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Guardiola: Mourinho örülne egy portugál bírónak

2011. április 24. - kirchner

A Real Madrid és a Barcelona is győzelemmel zárta szombati bajnokiját a Primera Divisiónban, de míg Josep Guardiola készségesen válaszolt a két csapat szerdai, madridi Bajnokok Ligája-elődöntőjét firtató kérdésekre, addig José Mourinho úgy nyilatkozott, erre a hétre véget ért számára a futball. A katalánok trénere szerint a blancók a két csapat következő összecsapásának esélyesei, és úgy véli, kollégája örülne, ha portugál bíró vezetné a meccset.

 

 Guardiola szerint a Real a szerdai meccs esélyese

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője a Valencia elleni 6–3-as siker után elmondta, csapata nem fogja megkönnyíteni a bajnoki címért küzdő Barcelona dolgát az utolsó fordulókban.

„Jól zárhatjuk ezt az idényt, azzal a tudattal, hogy képesek vagyunk bármelyik pályán győzni, és nagyobb az önbizalmunk, mint korábban. A Barcelona megnyerheti a bajnokságot, de nem ajándékozzuk neki a ligaelsőséget" – mondta Mourinho.

„Sergio Ramos és Di María, akik nem jöttek el velünk a Valencia elleni meccsre, vagy a kispadon ülők nagyon örültek társaik sikerének. Ebben a sorozatban nem mi vagyunk az esélyesek, ám egy trófea megnyerése után szép győzelmet arattunk látványos futballal. Két kemény meccsel három nap alatt lezárult a valenciai hadműveletünk " – tette hozzá a mester, akit az újságírók hiába faggattak a Barcelona elleni következő összecsapásról.

„Majd hétfőn foglalkozom a Barcelona elleni meccsel. A vasárnapot a családdal töltöm, és csak hétfő este edzünk újra. Számomra erre a hétre vége a futballnak – mondta a portugál tréner, aki azért a jövőről is beszélt. – A második idényemnek jobbnak kell lennie, mint az elsőnek. Értékelni kell a tanultakat, és két-három helyen változtatni a csapaton. Erre számítok, de már nyertünk egy trófeát, elődöntősök vagyunk a BL-ben, és harcolunk a bajnokságban is."

Josep Guardiola készségesebb volt Mourinhónál, az Osasuna elleni 2–0-s siker után hosszan beszélt a Real Madrid elleni BL-elődöntő szerdai első meccséről.

„Ha csak arra törekszünk majd a Bernabéuban, hogy ne kapjunk gólt, akkor az ellenfél fölénk fog kerekedni. Gólokat kell szereznünk. Két bal oldali védőnk is sérült, míg a harmadik játéka kérdéses. Előfordul az ilyesmi. Nem a legjobb állapotban készülünk a találkozóra, de lelkesek vagyunk. Kevesen fogadnának ránk, ám nagy étvággyal készülünk. Nyilvánvaló, hogy a Madrid most sokkal jobban van, mint mi" – mondta Guardiola.

„Egy százhúsz perces döntő után játszottuk le ezt a bajnokit úgy, hogy szerdán BL-elődöntő vár ránk. Változtatnom kellett a csapaton, és valószínűleg nem hoztam volna meg ezeket a cseréket meccs közben, ha könnyebb a találkozó. Két győzelemmel és egy döntetlennel bajnokok lehetünk, mivel a Real már nem fog pontot hullajtani. A madridi játékosok felszabadultak a kupagyőzelmük miatt, de mi nyolc ponttal vezetünk ez előtt az erős Real előtt, és a kupát úgy buktuk el, hogy egy nagyon jó szemű partjelző érvénytelenítette Pedro kétcentis lesről szerzett találatát. Az egész világ a Realt tartja esélyesnek a BL-meccsen, és ezt megértem, mivel megnyerte a kupát és kiváló színvonalú a kerete" – mondta a katalán szakember.

„Nyilvánvaló, hogy mennyire erős az ellenfelünk. Olyan cseréi vannak, mint Benzema, Higuaín és Kaká. Megmondtam a játékosaimnak, felejtsék el, hogy egyetlen pontot is elveszíthetünk a bajnokságban. Mourinho pedig nagyon örülne, ha portugál játékvezető dirigálna a szerdai meccsen. Egy évvel ezelőtt az Inter ellen már volt szerencsénk az egyik honfitársához" – jelentette ki az edző arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy a Renascenca rádió hírei szerint a portugál Pedro Proenca vezeti a szerdai BL-mérkőzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr582852445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása