Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Spanyol válogatott - Iago Aspas

2018. november 02. - kirchner

Iago Aspas Juncal (galiciaiul:[iˈaɣo ˈaspas]; 1987. augusztus 1.) profi labdarúgó, jelenleg a Celta Vigo csatára. Korábban a Sevilla FC-nél, előtte a Celta Vigóban tett szert ismertségre, ahol hat szezon alatt 150 meccsen majdnem 50 gólt szerzett és a csapattal feljutott a spanyol élvonalba.

 Aspas 2015-ben

Pályafutása

RC Celta de Vigo

 

Aspas Moaña városában, Pontevedrában született. 8 évesen csatlakozott a közeli Vigo csapatához, a Celtához. A felnőtt csapatban először a 2007–08-as spanyol másodosztályban szerepelt; második mérkőzésén, 2009. június 6-án az 59. percben cserélték be a Deportivo Alavés ellen, és 2 góljával a kiesés szempontjából fontos meccset nyertek meg 2–1-re.

 

Az ifjúsági és tartalékos mérkőzések után a 2009–10-es évadra végleg az első számú csapatban számítottak játékára.

 

A 2011–12-es szezonban elérte pályafutása legtöbb, 23 bajnoki gólját, és második lett a góllövőlistán, ahogy csapata a bajnoki tabellán, így a Celta öt év kihagyás után visszatért a La Ligába. Ezeknek köszönhetően Aspast megszavazták a Zarra-trófea legjobb csatárának.

 

Aspas az élvonalban 2012. augusztus 18-án mutatkozott be a Málaga elleni 0–1-es hazai vereséggel végződő találkozón. Első gólját a következő hónapban érte el az Osasuna ellen, s még az idény során 11-et szerzett, melynek utolsó fordulójában dőlt el, hogy a Celta bennmarad az első osztályban.

Liverpool FC

 

2013 májusában a sajtó beszélni kezdett a fiatal spanyol labdarúgó leigazolásáról a Liverpoolba. Június 13-án a csapatok megállapodtak, majd 10 nappal később hivatalosan is az angol csapat játékosa lett, ahol megkapta a 9-es számú mezt. Aspas játszott a Liverpool felkészülési találkozóin és gólt szerzett a Preston North End, a Melbourne Victory és Thaiföld csapata ellen is.

Sikerei, díjai

Klub

 

    Sevilla FC

        Európa-liga: 2014-15

 

Egyéni elismerések

 

    Zarra-trófea (Segunda División) (1): 2011–12

    "A legjobb csatár" díj (Segunda División) (1): 2011–12

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr4214565586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása