Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Team Dubai lehet a kistafírozott Getafe új neve

2011. április 20. - kirchner

Arab befektetők megvásárolják a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Getafét, s tervük az, hogy át is nevezik: az egylet Team Dubai néven áll rajthoz a következő bajnokságban.

A dubai illetőségű Royal Emirates nagyjából kilencvenmillió eurót fizet a klubért, az ügylet a csütörtöki bejelentéssel válik hivatalossá.

A Bin Butti Szuhail el-Maktum sejk által vezetett befektetői csoport rögzítette, hogy a klubot Team Dubai néven szándékozik tovább működtetni – a spanyol lapok a bejelentésnek ezt a részét egyelőre fenntartásokkal kezelik.

Ángel Torres, a Getafe elnöke Dubaiba utazott, de cáfolta, hogy máris eladta volna a klubot, és egyelőre csupán szponzorációról és a stadion lehetséges átnevezéséről volt hajlandó beszélni.

A Primera División 14. helyén álló Getafe a harmadik spanyol élvonalbeli klub, amely külföldi befektető pénzén működhet; a Málaga a katari uralkodói család érdekkörébe tartozik, a Racing Santandert pedig indiai üzletemberek üzemeltetik.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr482848804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása