Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

A Barca hozta a kötelezőt, Doneckben is nyert

2011. április 12. - kirchner

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Barcelona 1–0-s győzelmet aratott a Sahtar Doneck otthonában, így kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel jutott be az elődöntőbe.

Pep Guardiola, a katalánok vezetőedzője az első meccsen szerzett négygólos előny ellenére sem kockáztatott, így Lionel Messit, David Villát és Xavit is a kezdőbe jelölte. Az ukránoknál négy brazil játékos képviselte a támadószekciót, ám csupán Luiz Adriano volt egyedüli csatárként nevezve a Sahtar kezdő tizenegyében.

A vendégek kezdték a játékot, az első öt perc nem hozott helyzetet, a Sahtar bátran kezdett, igyekezett nem alárendelt szerepet játszani.

Nyolc percet kellet várni az első helyzetre: Jádson indította káprázatosan Douglas Costát a tizenhatoson belül, aki ballal lőtt, de Víctor Valdés hatalmasat védett, majd a brazil ismétlését Daniel Alves mentette szögletre. A folytatásban is támadásban maradt a hazai csapat, ezúttal Douglas Costa készítette le a labdát Jádsonnak, aki azonban tizenhat méterről Valdés kezébe lőtt. Az első húsz perc során a Barcelona egyszer sem próbálkozott kapura lövéssel, míg a hazaiak neve mellett négy gólszerzési kísérletet is feljegyezhettünk.

A 24. percben Vaszil Kobin jobb oldali beadására Jádson érkezett és lőtt kapásból, de a lövés nem okozott gondot Valdésnek. Négy perccel később jött az első katalán lehetőség is, ekkor Javier Mascherano szép csele után Lionel Messi lőtt ballal a tizenhatos előteréből egyenesen Andrij Pjatov kezébe. Úgy tűnt, ekkor ébredt igazán a Barca: Afellay indított kiváló ütemben Adrianót, aki az ötös sarkáról lőtt, de egy védő kivágta a kapura tartó labdát.

A hajrában Ibrahim Afellay is megpróbálkozott egy átlövéssel középről, de ez is Pjatov kezében landolt. Nem sokkal később azonban már az ukrán kapus sem tudott segíteni: Daniel Alves passzolt Messihez, aki néhány csel után tizenegy méterről ballal gurított a kapuba. A hajrában még akadt néhány helyzete a Sahtarnak is, de gólt nem tudott szerezni, így 1–0-s Barca-vezetéssel fordultak a csapatok. Az argentin klasszisnak ez volt a 48. gólja ebben az idényben, ezzel átadta a múltnak a saját maga és a brazil Ronaldo által közösen tartott korábbi klubrekordot (47).

Hasonlóan jól kezdett az ukrán csapat a második negyvenöt perc elején, mint azt tette az elsőben, néhány veszélyes beadáson kívül azonban nem sok lehetőséget tudott kialakítani. Az 59. percben szép kontra után Messi passzolt Afellayhoz a bal oldalon, aki megpróbált eltekerni Pjatov mellett a labdát, az ukrán kapus hatalmasat nyújtózva ki tudta ütni azt, a kipattanót Daniel Alves a kapu mellé bombázta.

Mindkét vezetőedző úgy gondolta, változtatnia kell: a hazaiaknál Eduardo és Moreno beállításával egyértelműen a támadószekció megerősítése volt a cél, míg a Barcánál lejött Xavi és Piqué is – Guardiola valószínűleg pihentetni akarta két kulcsjátékosát.

A legnagyobb Sahtar-ziccer a 74. percben alakult ki. Mhitarjan kapott labdát a tizenhatos vonalánál, majd kapura fordult és lőtt, Valdés azonban bravúrral védett – nem először. Pár perccel később Eduardo forgatta meg a védőket az ötös közelében, de végül Gabriel Milito tisztázott. A túloldalon Pjatov gyenge kigurítása okozott zavart, majd  Mhitarjan jobb oldali beadására Moreno érkezett, és lőtt centikkel a kapufa mellé.

A hajrában már egyik kapu sem forgott veszélyben, a Sahtar becsülettel küzdött és ment előre a becsületgólért, a Barca eléggé visszavett a tempóból, így a végeredmény 0–1 maradt, ezzel a vendégcsapat jutott be a BL elődöntőjébe, ahol a Real Madrid–Tottenham párharc győztese lesz az ellenfele.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr922821934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Futball eredmények, foci közvetítések 2011.04.13. 11:22:34

A Schalke, Inter, Tottenham, Real Madrid kvartettből, melyik lesz az a duó, aki bejut az elődöntőbe? //

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása