Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

A Valencia előnye hat pontra nőtt a Villarreallal szemben

2011. április 10. - kirchner

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 31. fordulójában a Valencia hazai pályán, nagyszerű játékkal múlta felül helyi riválisát, a Villarrealt. A két együttes a dobogó harmadik fokáért is nagy csatában van egymással, a forduló előtti hárompontos Valencia-előny hatra nőtt.

Remekül, pörgősen kezdte a találkozót a Valencia, amelynek sokáig nem is kellett várnia a vezetés megszerzésére. Roberto Soldado szinte a félpályánál a leshatárral ugrott ki egy jó ütemű passzal, így olyan üresen sprintelt kapura – és olyan sebességgel –, hogy még a partjelzőre is volt ideje kinézni, majd a tizenhatosan belülre érve kilőtte a hosszú sarkot.

A Villarreal megroggyant, támadásban nem tudott kibontakozni, szórványos helyzeteit inkább pontrúgásokat követően alakította ki, de a rutinos César Sánchez kapus hárította a nem túl meggyőző és gyakori próbálkozásokat. Ellenben a Valencia szemre is tetszetős futballt mutatott, nagyszerűen játszotta meg a széleket, de újabb gólig a szünet előtt már nem jutott. Ami késett, az nem múlt, a hazaiak a második félidőben gólfesztivált rendeztek a teljesen széteső vendégekkel szemben.

Az 56. percben Juan Mata viharzott el a jobb szélen, majd az Éver Banegától visszakapott labdát lőtte a kapuba. Négy perccel később az argentin gólpasszos iratkozott fel az eredményjelzőre, majd ismét Mata következett, mindkét gól előtt sakk-mattra játszották ki a vendégek védővonalát. Az ötödik hazai gólhoz már saját magát amortizálta le a Villarreal, amikor úgy került a labda a hazaiakhoz, hogy az egyik védő saját társának a sarkát rúgta meg két méterről. Soldado ekkor pazar emelést választott befejezésnek, ez volt a csatár tizenkettedik gólja a szezonban.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr962815712

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Futball eredmények, foci közvetítések 2011.04.12. 10:33:06

Ma folytatódik a BL,a Manchester United-Chelse és Shaktar Donetsk - Barcelona meccsekkel. //

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása