Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Az EL negyeddöntőben 5:1-re nyert a Villarreal

2011. április 07. - kirchner

A Bayer Leverkusent a nyolcaddöntőben búcsúztató Villarreal a Zenit elleni párharcot megnyerő Twentével került szembe a legjobb nyolc között, és az első mérkőzésre az El Madrigalban került sor.

Igazán nagy helyzetek nélkül telt a mérkőzés első bő húsz perce, ám a 22. percben a hazaiak megszerezték a vezetést. Borja Valero adta be a labdát szögletből, Mateo Musacchio megcsúsztatta, a középen érkező Carlos Marchena pedig Nyikolaj Mihajlov kapujába fejelt. 1–0.

A 33. percben csak néhány centiméter választotta el a spanyol együttest a második góltól. Nilmar kapott labdát Santiago Cazorlától, és a brazil csatár átemelte a labdát a kifutó Mihajlovon, de a kapufát találta el.

Tíz perccel később azonban már megszerezték a második gólt a hazaiak. Cazorla ismét kiváló labdát adott, ezúttal Borja Valerót indította a tizenhatos bal oldalánál, aki maga elé engedte a labdát, és Mihajlov mellett a Twente kapujának bal oldalába helyezett. 2–0.

Az első félidő ráadásában Nilmar is feliratkozott a góllövők közé. Mario dobta a vendégek tizenhatosán belülre a labdát a jobb oldalról, és Peter Wisgerhof hatalmasat hibázva, középre csúsztatott, a brazil támadó pedig könnyedén a kapuba fejelt. 3–0.

A Villarreal a második félidőben sem tétlenkedett: Giuseppe Rossi használta ki a holland együttes védőinek határozatlanságát. A tizenhatos felé törő olasz csatárt nem támadták a Twente játékosai – pedig hárman is voltak körülötte –, ő pedig bal belsővel Mihajlov kapujának jobb felsőjébe tekert. 4–0.

Az 59. percben Cazorla nagy helyzete után – amelyet Mihajlov védett – a vendégeknek is akadt egy lehetősége, miután Theo Janssen indította Marc Jankót, ám az osztrák csatár csúnyán fölé tüzelt.

A 80. percben Nilmar eldöntötte a továbbjutás sorsát: a brazil játékos Rossitól kapott kiváló labdát, amelyet egy testcsellel maga elé engedett, és nagy erővel lőtt a vendégek kapujába. 5–0.

Már úgy tűnt, hogy 5–0 lesz a végeredmény, de a 91. percben Janko szépített: a harmadik találatnál nagyot hibázó Wisgerhof megforgatta a védőjét a jobb oldalon, majd beadta a labdát, és az osztrák csatár a kapuba fejelt. 5–1.

Ezzel „csak” négygólos előnyhöz jutott a Villarreal, de minden bizonnyal ez is elég lesz a továbbjutáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr682808582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása