Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Adebayornak madridi szerződést érhet a Tottenham elleni dupla

2011. április 06. - kirchner

Emmanuel, vagy ahogy a madridi közönség elkeresztelte, Manolito Adebayor nagy lépést tett abba az irányba, hogy a Real Madrid éljen opciós jogával, és véglegesítse jelenlegi kölcsönadási szerződést. A togói center a Tottenham Hotspur elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén két gólt fejelt, nagyban hozzásegítve övéit a 4–0-s győzelemhez, amely szinte a visszavágótól függetlenül elődöntős továbbjutással ér fel. Adebayor már eddig is többször hangoztatta, szívesen folytatná a Realban, most aligha talál csukott fülekre az óhaja a madridiaknál.

Adebayor az Arsenal korábbi kulcsembere a most zajló szezonban a Manchester Cityben már csak mellékszereplő lehetett, sokszor csak a kispadon jutott számára hely. A téli átigazolási szezon végén így került képbe a Realnál, ahol a sérült Gonzalo Higuaín pótlására szemelték el. A kerethez tartozó Karim Benzema időközben összekapta ugyan magát, de Adebayor rövid időn belül még nála is fontosabb szerepet harcolt ki magának. Tíz spanyol bajnokiján két gólt szerzett, a Sevilla elleni spanyol Király-kupa-mérkőzésen egyszer talált az ellenfél hálójába, ehhez nyolc perc állt a rendelkezésére. A BL-ben harmadik madridi összecsapásán – másodszor lehetett kezdő – duplázott.

„Álom játszani ebben a Madridban, ebben a stadionban, és álom két gólt szerezni a BL-ben. Nem érdekel, hogy a Barca vagy a Sahtar lesz a következő ellenfelünk, a legfontosabb az, hogy mi jussunk be az elődöntőbe” – fogalmazott tömören Adebayor, a kedd esti találkozó első számú hőse.

A togói gyakorlatilag már madridi megérkezésének másnapján – és azóta visszatérően minden héten – hangot adott annak a vágyának, hogy a Madrid opciós jogával élve végleg kivásárolja őt. Higuaín időközben felépült ugyan a sérüléséből, de a Realnak minden bizonnyal kell az alternatíva hasonló esetre. Benzema megoldás lenne, a francia nyárig bizonyíthat, lehet rá számítani adott esetben. Szerződése ugyan 2015-ig él, de az csak papír, ha megcsappan a bizalom irányába, könnyen átadólistára kerülhet. Ha mégsem sikerülne bizonyítani rátermettségét és használhatóságát a franciának – bár jó úton halad ebbe az irányba –, akkor nincs mese, a „királyiaknak” centerre lesz szükségük. Adebayor pedig ebben az esetben képzeletbeli versenyt futhat a másik két kiszemelttel, a közel sem kispályás Sergio Agüero, Fernando Llorente párossal.

Ami viszont máris a togói kivásárlása mellett szól, az a vételára. Ugyanis durván fele annyira „fájna” ez a madridi büdzsének, mint az Athletic Bilbao támadója, Llorente 36 millió eurós kikiáltási ára. Az Atlético Madrid argentin légiósa viszont még a bilbaóinál is drágább, érte minimum 45 millió eurót kellene áldozniuk a Real klubvezetőinek. A két összeg aligha haladja meg a madridi lehetőségeket, más kérdés, az ár/érték arány mennyire gondolkodtatja el az illetékeseket.

A Bernabéu közönsége mindenesetre már letette a voksát a togói mellett, akinek spanyol becenevét – Manolito – percekig zengte a keddi BL-találkozón. Adebayornak pedig nagyon nem lenne ellenére, ha a jövőben sem Emmanuelként emlegetnék...

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr532806141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása