Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

A Villarreal készülhet az elődöntőre

2011. április 14. - kirchner

A Villarreal bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Európa-ligában. Kettős győzelemmel búcsúztatta a Twentét.

 

A Villarreal az első mérkőzésen hazai pályán 5–1-re győzött a Twente ellen, így megnyugtató előnnyel utazhatott a visszavágóra. Kissé álmosan kezdtek a csapatok, az első támadást a 14. percben vezették a hazaiak, Emir Bajrami lövését azonban Diego López hárította.

A 32. percben aztán megszerezte a vezetést a Twente: Theo Janssen ugratta ki remekül Bryan Ruizt, akinek passzát Bajrami váltotta gólra. 1–0

Az első félidőben még volt egy nagy helyzete a holland csapatnak, azonban Bajrami beadásáról lemaradtak a középen érkező társak, így egygólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után a spanyolok kezdtek jobban, Giuseppe Rossi veszélyeztetett a második félidő elején. Az 58. percben emberhátrányba került a Twente: Dwight Tiandelli szabálytalankodott a tizenhatoson belül gólhelyzetbe kerülő Wakaso Mubarakkal szemben, a játékvezető büntetőt ítélt, a hazaiak hátvédjét pedig kiállította. A tizenegyest Rossi magabiztosan vágta a bal alsó sarokba. 1–1.

A 84. percben Bart Buysse szabálytalankodott a tizenhatoson belül, így a játékvezető újabb tizenegyest ítélt a Villarrealnak. Rubén jobb alsó sarokba tartó lövésébe csak beleütni tudott Boschker, a gólt azonban nem tudta megakadályozni. 1–2.

A vendégek vezető gólja után becsülettel küzdött a Twente, azonban újabb találatot már nem sikerült szereznie, Cani viszont betalált (1–3), így a Villarreal 8–2-es összesítéssel jutott be az elődöntőbe. A „sárga tengeralattjáró” a Szpartak Moszkvát 10–3-as összesítéssel búcsúztató Portóval csap össze a fináléba kerülésért.

A tizenegyesből gólt szerző Guiseppe Rossi már 10 találatnál jár az Európa-ligában, ezzel tapad a 11 gólnál járó Falcaóra a góllövőlistán.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr962827361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása