Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

Mourinho: Egyelőre csak két el clásico lesz biztosan

2011. április 13. - kirchner

Szerda este 20.45 órakor kezdetét veszi a Tottenham–Real Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója, amelyen a hazai csapatnak négygólos hátrányt kellene ledolgoznia a madridi 0–4 után. José Mourinho, a „királyi gárda” vezetőedzője nem pihenteti a legjobbjait, sőt azokat sem, akiket az eltiltás veszélye fenyeget sárga lapjaik miatt. A túloldalon Harry Redknapp már csak a csodában bízik.

Mourinho a négygólos előny tudatában sem kockáztat

 Némileg rendhagyó módon José Mourinho már a keddi nap folyamán hat játékost megnevezett a Tottenham elleni kezdőcsapatból. „Roppant egyszerű összeállítani a szerdai kezdőnket. A Bilbao ellen a San Mamésban olyan játékosok ültek a kispadon, akik mostanában sokat szerepeltek. Akik akkor a padra szorultak, most a kezdőben kapnak majd helyet" – idézi a Marca José Mourinhót. Ennek értelmében Xabi Alonos, Marcelo, Cristiano Ronaldo, Emmanuel Adebayor, Ricardo Carvalho és Mesüt Özil is ott lesz a Real kezdő tizenegyében.

A Realból több játékosnak is figyelnie kell a sárga lapokra (így Ángel Di Maríának, Raúl Albiolnak, Carvalhónak, Sergio Ramosnak és Ronaldónak is), különben kénytelenek lesznek kihagyni az elődöntő első mérkőzését – már amennyiben továbbjutnak a madridiak.

„Tudom, hogy komplikált helyzetben vagyunk, de nem fogok változtatni a sárga lapok miatt, a legjobb tizenegyemet küldöm pályára. A játékosoknak fegyelmezetteknek kell lenniük. A párharc még nincs lefutva, bár azt nem hiszem, hogy a Tottenhamnek elég, ha öt gólt szerez, mert mi is ezért vagyunk itt. Fontos, hogy továbbjussunk, akár 1–4-gyel, vagy 2–5-tel, de elsősorban nem ilyen eredményre fogunk játszani. Egyelőre csak két el clásico biztos, most a Tottenhamre kell koncentrálnunk" – vélekedett a 48 éves tréner, utalva ezzel arra, hogy amennyiben csapata továbbjut, úgy április 16. és május 3. között négyszer találkozik majd a nagy rivális Barcelonával.

A hazai csapat menedzsere, Harry Redknapp jól tudja, milyen nehéz helyzetben van az együttese, ám elmondása szerint a futballban bármi megtörténhet. „Az első mérkőzésből nem úgy jöttünk ki, ahogy szerettünk volna, a már ismert okok miatt. Olyan szituációban vagyunk, amelyben szinte mindenki úgy érzi, hogy eldőlt a továbbjutás. Hatalmas csoda kellene, de csodák igenis szoktak történni" – nyilatkozta a Sky Sportsnak Redknapp.

„A legjobb formánkat kell nyújtani és mindent meg kell tennünk, amit csak tudunk. Remélhetőleg nagyon-nagyon jól fog menni a játék és akkor szorossá tehetjük a párharcot. Szívesen rúgnánk tizenegyeseket is a végén, mert gyakoroltunk" – jegyezte meg a 64 éves menedzser.

A Tottenhamben ma este eltiltás miatt biztosan nem játszhat az első meccs 15. percében kiállított Peter Crouch, míg a Realnál Pepe játékára nem számíthatnak a sárga lapjai miatti eltiltás nyomán. Jó hír lehet azonban a londoniak számára, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Aaron Lennon felépült, így akár bevethető ma este.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr782823413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása