2013.10.15. 18:40 kirchner

Real Madrid: végre kiderült, mennyiért szerezték meg Bale-t

Először nyilatkozott Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a nyáron a Tottenhamtől szerződtetett Gareth Bale átigazolási díjáról.

bale640.jpg

Sokáig csak találgatások láttak napvilágot a sajtóban Gareth Bale átigazolási díjáról, majd állítólag a Tottenham Hotspur elnöke, Daniel Levy szeptember elején kiszivárogtatta, hogy 100 millió eurót kapott érte a Real Madridtól.

A királyiak részéről eddig nem érkezett hivatalos megerősítés az összegről, Florentino Pérez elnök azonban fellebbentette a fátylat:

„Igen, jól tudja – mondta Pérez elnök az Intereconomia televízió azon kérdésére, hogy valóban 91 millióért biztosították-e Bale-t. – Egy életbiztosításról van szó, amelyben a balesetek is benne foglaltatnak. Pontosan akkora összegre biztosítottuk, amennyibe került.”

Mindez azt is jelenti, hogy 94 millió euróval továbbra is Cristiano Ronaldo maradt a világ legdrágább játékosa.

Pérez is cáfolta a spanyol sajtóban megjelent hírt, amely szerint Bale porckorongsérvvel bajlódna, hozzátéve, hogy már teljesen egészséges, és várhatóan pályára lép a hétvégén.

Elképzelhető, hogy újabb világsztár megszerzéséért is versenybe száll a Real Madrid: Pérez – a Santiago Bernabéu Stadion átépítése és esetleges átnevezése mellett – arról is beszélt a műsorban, hogy a kolumbiai Radamel Falcaóért esetleg ajánlatot tesznek a jövő nyáron.

„Januárban még biztos nem jön, de ki tudja, júniusban talán” – nyilatkozta az egyesület első embere, aki szerint a Monaco csatára szívesen futballozna a madridiaknál.

Az oldalról

Ez az oldal a spanyol labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami a spanyol labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Primera División-ban szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen a spanyol válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!