Spanyol labdarúgás

Spanyol labdarúgás

C. Ronaldo a 94. percben szállította a győzelmet a Realnak

2013. október 05. - kirchner

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 8. fordulójában a Real Madrid 3–2-re nyert a Levante vendégeként. A fővárosiak győztes gólját Cristiano Ronaldo a 94. percben szerezte.

sramos640.jpg

A szurkolók tiltakozása ellenére Carlo Ancelotti végül Karim Benzemának szavazott bizalmat a Levante elleni bajnokin a kezdőcsapatban, a védelem tengelyét pedig ezúttal Sergio Ramos és Raphaël Varane alkotta a Real Madridban, míg Pepe csak a kispadon kapott helyett.

Az első félidő nem hozott túl látványos játékot. A kapusok közül Diego Lópeznek kellett bravúrt bemutatnia a szünet előtt nem sokkal, amikor Papa Babacar Diawara, becenevén Babá bombázott tizenhétről. A madridiak kapusa gyönyörű védéssel a léc fölé tolta a bivalyerős löketet. A Real részéről tán Cristiano Ronaldo megpattanó szabadrúgása jelentett némi veszélyt az első negyvenöt perc során.

A fordulás után már bátrabban támadtak a felek, a Levante pedig az 57. percben be is talált: hazai kontra végén Xumetra emelt Diawara elé, aki tizenhatoson belülről egyből ellőtte a lepattanó labdát Diego López mellett a kapuba. 1–0

Felébredt ettől a Real! Di María szöglete után a labda átszáltt a hosszú oldalra, ahol a csapatkapitány Sergio Ramos két védő közül kibújva jobbal a kapuba pöckölt. 1–1

Ekkor indult be igazán a fővárosi csapat. Gólja után Ramos majdnem megint betalált szögletből, majd Di María és Benzema is tisztán lőhetett. Előbbi az oldalhálóba lőtt, a francia kísérletét Navas kapus védte szépen. A csereként beállt Marcelo még nagyobb helyzetet hagyott ki a 70. percben: Morata centerezett jobbról, a brazil hat méterről, jobbal az égbe lőtte a labdát.

A hajrában a Realnak volt sürgősebb (a bajnoki címért folytatott harc miatt érthetően), ennek ellenére ismét a Levante szerzett gólt: az egyik beadásnál Diego López kijött és ütközött a csereként beszálló Nabil el-Zharral. A labda a marokkóinál maradt, akit érthetetlen módon nem próbált meg senki komolyabban szerelni, így a jobb alsóba tudott lőni – mindez a 86. percben történt. 2–1

Ezúttal is volt válasza a Realnak: gyönyörű összjáték után Morata lőtt gólt a 90. percben! 2–2

Morata egyébként pályafutása első gólját a Real Madrid felnőttcsapatában épp itt, a Levante otthonában szerezte még tavaly novemberben egy bajnokin. Akkor ugyancsak csereként lépett pályára a 83. percben, egy percre rá betalált, amivel a Real akkor 2–1-re nyert.

A hosszabbításban Marcelo lehetett volna a nap hőse, Navas kapus viszont bravúrosat védett. Nem tudott viszont mit tenni Cristiano Ronaldo 94. percben eleresztett lövésénél, a labda az egyik hazai játékoson megpattantva a jobb kapufáról vágódott a Levante kapujába. 2–3

A portugálnak ez volt egyébként az 50. gólja a 2013-as naptári évben, legutóbbi négy bajnoki találatából hármat hosszabbításban szerzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollabdarugas.blog.hu/api/trackback/id/tr505642277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása